Cargo loads

Please report Bugs and Problems here
Post Reply
Jucebox85
Ticket Agent
Posts: 5
Joined: Fri Aug 02, 2019 2:22 pm

Cargo loads

Post by Jucebox85 » Mon Aug 05, 2019 6:34 pm

Is it just me, or is there no way to change the amount of cargo loaded?

User avatar
joefremont
FSAirlines Developer
Posts: 2295
Joined: Tue May 16, 2006 5:46 am
Location: KSFO

Re: Cargo loads

Post by joefremont » Mon Aug 05, 2019 8:10 pm

Jucebox85 wrote:
Mon Aug 05, 2019 6:34 pm
Is it just me, or is there no way to change the amount of cargo loaded?
You can limit the cargo when you setup the route and in the client you can reduce the cargo or pax to not exceed MTOW or MLW, Or are you referring to something else?
Image

Jucebox85
Ticket Agent
Posts: 5
Joined: Fri Aug 02, 2019 2:22 pm

Re: Cargo loads

Post by Jucebox85 » Tue Aug 06, 2019 5:55 pm

I have tried adjusting weights and such in the client, but theres nothing to click. The Change does not respond, and the only thing I found that does after the fueling page, is the Reserve Fuel gets a + and -

User avatar
joefremont
FSAirlines Developer
Posts: 2295
Joined: Tue May 16, 2006 5:46 am
Location: KSFO

Re: Cargo loads

Post by joefremont » Tue Aug 06, 2019 7:25 pm

Then I guess I have to ask what sort of change do you want to make.

The client will let you adjust the payload if it plus your starting fuel exceeds the MTOW or if payload plus reserve fuel exceeds the landing weight, otherwise there is not really a reason to reduce the payload.
Image

Jucebox85
Ticket Agent
Posts: 5
Joined: Fri Aug 02, 2019 2:22 pm

Re: Cargo loads

Post by Jucebox85 » Tue Aug 06, 2019 9:22 pm

Mostly the latter, some of the predicted fuel burns are a bit off, and sometimes I need for fuel, which bumps me over the MTOW.

User avatar
Cat
Captain
Posts: 242
Joined: Wed Jan 06, 2016 5:56 am

Re: Cargo loads

Post by Cat » Tue Aug 13, 2019 2:18 pm

Jucebox85 » Mon Aug 05, 2019 10:34 am

Is it just me, or is there no way to change the amount of cargo loaded?
There has never been a way to adjust cargo load, a sticky point with me over the years. And now with the new cargo system, don't look for anything any time soon either. How would the system determine which cargo you want to bump off the flight?
Image

Jucebox85
Ticket Agent
Posts: 5
Joined: Fri Aug 02, 2019 2:22 pm

Re: Cargo loads

Post by Jucebox85 » Wed Aug 28, 2019 6:32 am

Ive discovered the main culprit to my woes. The FJS 727 for xplane is using just the std -200 -200f ( 83688kg MTOW) when it says its the adv (95,000kgs mtow), which has caused some harrowing T/Os trying to get the ZFWs exact. I just have to run on the lean side of the allowable ZFW variable.

User avatar
joefremont
FSAirlines Developer
Posts: 2295
Joined: Tue May 16, 2006 5:46 am
Location: KSFO

Re: Cargo loads

Post by joefremont » Thu Aug 29, 2019 1:15 am

Jucebox85 wrote:
Wed Aug 28, 2019 6:32 am
Ive discovered the main culprit to my woes. The FJS 727 for xplane is using just the std -200 -200f ( 83688kg MTOW) when it says its the adv (95,000kgs mtow), which has caused some harrowing T/Os trying to get the ZFWs exact. I just have to run on the lean side of the allowable ZFW variable.
yes I can see how that would be a problem, especially if you try to set your sim ZFW to be exactly what the client thinks it should be.
Image

Post Reply