Inflight refuelling !!!

Please report Bugs and Problems here
Post Reply
vsg494
Ticket Agent
Posts: 4
Joined: Tue Sep 08, 2009 12:05 pm

Inflight refuelling !!!

Post by vsg494 » Sun Sep 20, 2009 11:09 am

Sir, i flew several flight which have been aborted to due abusive inflight refuelling detection by the client !!
it was during cruise without any actions from me !
It's really boring and annoying !

My reports
Best regards

SRa

vsg494
Ticket Agent
Posts: 4
Joined: Tue Sep 08, 2009 12:05 pm

Re: Inflight refuelling !!!

Post by vsg494 » Sun Sep 20, 2009 11:10 am

It was with the add-on LevelD763 PMDG744 PMDGMD11..

Motomad1
Flight Attendant
Posts: 130
Joined: Tue Jun 09, 2009 7:59 am
Location: Australia
Contact:

Re: Inflight refuelling !!!

Post by Motomad1 » Sun Sep 20, 2009 11:57 am

I think i may have had the same problam with a couple of flights but with the Befault B738.

Not to sure on this Abort of flight stuff :?
ImageImage
Image

User avatar
Quantum
FSAirlines DB Admin
Posts: 1439
Joined: Sat Apr 29, 2006 8:23 pm
Location: UK

Re: Inflight refuelling !!!

Post by Quantum » Sun Sep 20, 2009 11:59 am

Hi,

If the client detects an increase in fuel then it will attempt to reset the fuel to the previous value. If the client is unable to do so after 10 attempts then your flight will be aborted.

Regards

John
CEO - Classic British Flight Services
Classic aircraft on Classic routes
ImageImage

User avatar
joefremont
FSAirlines Developer
Posts: 2533
Joined: Tue May 16, 2006 5:46 am
Location: KSFO

Re: Inflight refuelling !!!

Post by joefremont » Sun Sep 20, 2009 5:04 pm

I think in FSX there is a setting to automatically refuel the aircraft it the fuel level gets to low. Make sure that is turned off, and make sure you get enough fuel to start with.
Image
I've sworn an oath of solitude until the pestilence is purged from the lands.

KVAZEMODO
Ticket Agent
Posts: 7
Joined: Sat Sep 26, 2009 6:49 am

Re: Inflight refuelling !!!

Post by KVAZEMODO » Sat Sep 26, 2009 7:00 am

I have the same problem with PMDG MD11, I flew from EDDF to UHPP (10 hours) 5 times, client aborted my flight after rolling at UHPP (edurance was 1 tonn) . It was 5 times !!! :evil: ..... Please fix this bug!!! Thank YOU!!!
Image

User avatar
CAPFlyer
Chief Pilot
Posts: 3045
Joined: Mon Nov 07, 2005 2:49 am
Location: Lancaster, Texas, USA
Contact:

Re: Inflight refuelling !!!

Post by CAPFlyer » Sat Sep 26, 2009 3:34 pm

1) It's not a bug.

2) We can't fix it. Only PMDG can by fixing their program which bypasses FS in its operation and uses "tricks" to make the plane seem to operate correctly when it doesn't. Please view the multiple threads (just search PMDG) that explains the situation.
Image

User avatar
flightsimer
Chief Pilot
Posts: 1815
Joined: Tue Oct 09, 2007 3:35 am

Re: Inflight refuelling !!!

Post by flightsimer » Wed Sep 30, 2009 2:41 am

joefremont wrote:I think in FSX there is a setting to automatically refuel the aircraft it the fuel level gets to low. Make sure that is turned off, and make sure you get enough fuel to start with.
no, its just a message that pops up saying you can add fuel by hitting crtl + X. nothing automatically does it.
Owner/CEO
North Eastern Airways

Image
Image

Roadrunner750
Ticket Agent
Posts: 8
Joined: Sun May 11, 2008 6:45 am

Re: Inflight refuelling !!!

Post by Roadrunner750 » Sat Jan 16, 2010 4:20 am

I'm now getting an inflight refuelling on the PSS Concorde for FS9. Latest client updated.
Image

Konny
FSAirlines Developer
Posts: 1564
Joined: Sun Sep 25, 2005 10:40 am
Location: Munich, Germany
Contact:

Re: Inflight refuelling !!!

Post by Konny » Sat Jan 16, 2010 5:00 pm

Are you using timecompression?
Konrad - FSAirlines Developer
Image

User avatar
Quantum
FSAirlines DB Admin
Posts: 1439
Joined: Sat Apr 29, 2006 8:23 pm
Location: UK

Re: Inflight refuelling !!!

Post by Quantum » Fri Jan 22, 2010 9:19 pm

Roadrunner750 wrote:I'm now getting an inflight refuelling on the PSS Concorde for FS9. Latest client updated.
I don't have PSS Concorde but have a theory about this. If PSS use non-standard tank arrangements and have created a ballast tank not recognised by the client, if you subsequently transfer fuel from this un-recognuised tank to a recognised tank then the client will detect an increase in fuel. Possibly the client aborted the flight during a fuel transfer for c of g purposes?

John
CEO - Classic British Flight Services
Classic aircraft on Classic routes
ImageImage

Konny
FSAirlines Developer
Posts: 1564
Joined: Sun Sep 25, 2005 10:40 am
Location: Munich, Germany
Contact:

Re: Inflight refuelling !!!

Post by Konny » Sat Jan 23, 2010 2:52 pm

That could be the reason if it's really like that. Could you please send me the fsairlines_debug.out in your Client directory ? (to konny@fsairlines.net)
Konrad - FSAirlines Developer
Image

Roadrunner750
Ticket Agent
Posts: 8
Joined: Sun May 11, 2008 6:45 am

Re: Inflight refuelling !!!

Post by Roadrunner750 » Thu Feb 25, 2010 4:25 am

Quantum wrote:
Roadrunner750 wrote:I'm now getting an inflight refuelling on the PSS Concorde for FS9. Latest client updated.
I don't have PSS Concorde but have a theory about this. If PSS use non-standard tank arrangements and have created a ballast tank not recognised by the client, if you subsequently transfer fuel from this un-recognuised tank to a recognised tank then the client will detect an increase in fuel. Possibly the client aborted the flight during a fuel transfer for c of g purposes?

John
Had the same thing come up. So, taking your thoery into consideration, I dumped all the fuel from the FS9 Aircraft menu, then restarted the client with the client putting the fuel in. I hope this is a solution. I'm flying as of this post. Next flight, we'll see.

Thanks for the input.
Image

Post Reply