Cargo Packages values

Information about the VA integration pack
Post Reply
Vjacheslav
Flight Attendant
Posts: 177
Joined: Thu Nov 20, 2008 10:32 am
Location: EVRA
Contact:

Cargo Packages values

Post by Vjacheslav » Thu Nov 14, 2019 8:31 am

Hello admins!

Reports received via XML-Interface do not contain data of cargo packages :(

If possible, please add values on weight and income from cargo packages to positions:

in va_interface.php5?function=getFlightReports:
1.cargo_kg
2.cargo_income

and va_interface.php5?function=getReportDetail:
1. cargo_kg

or any other way I can get full data about the cargo transported.

Thank you very much

User avatar
joefremont
FSAirlines Developer
Posts: 2533
Joined: Tue May 16, 2006 5:46 am
Location: KSFO

Re: Cargo Packages values

Post by joefremont » Sat Nov 16, 2019 4:31 pm

I have just update all the various functions in the va interface that return report data to include package data. If the function included cargo_kg before it now includes pacakges_kg and if it included cargo v$ amount in the 'cargo' value it now includes 'packages' which is the V$ for packages.

Remember that the value for package v$ can change until all the package reach their final destination or are resolved some way, so if your sticking this in a database (which I hope you are not) be aware the numbers may get updated.
Image
I've sworn an oath of solitude until the pestilence is purged from the lands.

User avatar
Cat
Captain
Posts: 359
Joined: Wed Jan 06, 2016 5:56 am

Re: Cargo Packages values

Post by Cat » Mon Nov 18, 2019 1:09 am

so if your sticking this in a database (which I hope you are not) be aware the numbers may get updated.
Not "may", they most certainly do change! So if you have a pilot flying say KFJK to KPHX with packages to KSAN, KPHX, KLAS, KLAX, that first flight will change values FOUR TIMES until the all the packages are delivered!

I try to get my pilots to declare "package cargo destinations" in their PIREP comments, but they never do, so I end up digging through the flight log when our own paperwork will not balance with FSA due to a previous entry updating with additional package income.

It's a known issue and part of the paper trail a logistics operation will create.
Image

Vjacheslav
Flight Attendant
Posts: 177
Joined: Thu Nov 20, 2008 10:32 am
Location: EVRA
Contact:

Re: Cargo Packages values

Post by Vjacheslav » Mon Nov 18, 2019 1:27 pm

Thanks! But I have one question.
In result (va_interface.php5?function=getReportDetail) I see packages weight with key flighttype="31000"

Code: Select all

<fsa_output version="1.0" success="SUCCESS">
  <data id="2636291" ac_type="B763" ac_id="59270" pic="Vjacheslav Titov" pilot_id="13838" number="LC1113" dep="UUDD" pln_arr="URSS" arr="URSS" deptime="846" loc_deptime="1146" arrtime="1052" loc_arrtime="1352" hours="2.1" ts="1573676956" flightstate="On Block" rating="95" ratingreasons="overspeed under FL100 | " distance="723" pax="0" ticket="140" crew="0" salary="1813" fuelprice="0.9" fuel_bought="11828" fuel_used="11543" profit="179508" version="v2.3.3" simrate="1" multiplier="1" bonus="30220" cargo="22798" cargo_kg="22977" packages="141439" flighttype="31000" comment="CI:100 RWY06 STAND25" cheat="0" vs="-169" pax_economy="0" pax_business="0" pax_first="0" ticket_business="280" ticket_first="560" fuel_start="5175" fuel_dep="17003" fuel_takeoff="16349" fuel_land="5533" fuel_finish="5460" ticket_factor="1" interface="SimConnect" simversion="FSX" os="Win" />
</fsa_output>
this is mistake or its normal?

User avatar
joefremont
FSAirlines Developer
Posts: 2533
Joined: Tue May 16, 2006 5:46 am
Location: KSFO

Re: Cargo Packages values

Post by joefremont » Mon Nov 18, 2019 4:36 pm

Yes, that was a mistake, should be fixed now.
Image
I've sworn an oath of solitude until the pestilence is purged from the lands.

Vjacheslav
Flight Attendant
Posts: 177
Joined: Thu Nov 20, 2008 10:32 am
Location: EVRA
Contact:

Re: Cargo Packages values

Post by Vjacheslav » Mon Nov 18, 2019 5:54 pm

Thanks a lot! All works fine

Post Reply