Cargo Packages values

Information about the VA integration pack
Post Reply
Vjacheslav
Flight Attendant
Posts: 174
Joined: Thu Nov 20, 2008 10:32 am
Location: EVRA
Contact:

Cargo Packages values

Post by Vjacheslav » Thu Nov 14, 2019 8:31 am

Hello admins!

Reports received via XML-Interface do not contain data of cargo packages :(

If possible, please add values on weight and income from cargo packages to positions:

in va_interface.php5?function=getFlightReports:
1.cargo_kg
2.cargo_income

and va_interface.php5?function=getReportDetail:
1. cargo_kg

or any other way I can get full data about the cargo transported.

Thank you very much

User avatar
joefremont
FSAirlines Developer
Posts: 2324
Joined: Tue May 16, 2006 5:46 am
Location: KSFO

Re: Cargo Packages values

Post by joefremont » Sat Nov 16, 2019 4:31 pm

I have just update all the various functions in the va interface that return report data to include package data. If the function included cargo_kg before it now includes pacakges_kg and if it included cargo v$ amount in the 'cargo' value it now includes 'packages' which is the V$ for packages.

Remember that the value for package v$ can change until all the package reach their final destination or are resolved some way, so if your sticking this in a database (which I hope you are not) be aware the numbers may get updated.
Image

User avatar
Cat
Captain
Posts: 251
Joined: Wed Jan 06, 2016 5:56 am

Re: Cargo Packages values

Post by Cat » Mon Nov 18, 2019 1:09 am

so if your sticking this in a database (which I hope you are not) be aware the numbers may get updated.
Not "may", they most certainly do change! So if you have a pilot flying say KFJK to KPHX with packages to KSAN, KPHX, KLAS, KLAX, that first flight will change values FOUR TIMES until the all the packages are delivered!

I try to get my pilots to declare "package cargo destinations" in their PIREP comments, but they never do, so I end up digging through the flight log when our own paperwork will not balance with FSA due to a previous entry updating with additional package income.

It's a known issue and part of the paper trail a logistics operation will create.
Image

Vjacheslav
Flight Attendant
Posts: 174
Joined: Thu Nov 20, 2008 10:32 am
Location: EVRA
Contact:

Re: Cargo Packages values

Post by Vjacheslav » Mon Nov 18, 2019 1:27 pm

Thanks! But I have one question.
In result (va_interface.php5?function=getReportDetail) I see packages weight with key flighttype="31000"

Code: Select all

<fsa_output version="1.0" success="SUCCESS">
  <data id="2636291" ac_type="B763" ac_id="59270" pic="Vjacheslav Titov" pilot_id="13838" number="LC1113" dep="UUDD" pln_arr="URSS" arr="URSS" deptime="846" loc_deptime="1146" arrtime="1052" loc_arrtime="1352" hours="2.1" ts="1573676956" flightstate="On Block" rating="95" ratingreasons="overspeed under FL100 | " distance="723" pax="0" ticket="140" crew="0" salary="1813" fuelprice="0.9" fuel_bought="11828" fuel_used="11543" profit="179508" version="v2.3.3" simrate="1" multiplier="1" bonus="30220" cargo="22798" cargo_kg="22977" packages="141439" flighttype="31000" comment="CI:100 RWY06 STAND25" cheat="0" vs="-169" pax_economy="0" pax_business="0" pax_first="0" ticket_business="280" ticket_first="560" fuel_start="5175" fuel_dep="17003" fuel_takeoff="16349" fuel_land="5533" fuel_finish="5460" ticket_factor="1" interface="SimConnect" simversion="FSX" os="Win" />
</fsa_output>
this is mistake or its normal?

User avatar
joefremont
FSAirlines Developer
Posts: 2324
Joined: Tue May 16, 2006 5:46 am
Location: KSFO

Re: Cargo Packages values

Post by joefremont » Mon Nov 18, 2019 4:36 pm

Yes, that was a mistake, should be fixed now.
Image

Vjacheslav
Flight Attendant
Posts: 174
Joined: Thu Nov 20, 2008 10:32 am
Location: EVRA
Contact:

Re: Cargo Packages values

Post by Vjacheslav » Mon Nov 18, 2019 5:54 pm

Thanks a lot! All works fine

Post Reply